Blue Blocker - kék fényt blokkoló szűrő

A Blue Blocker elnevezés a felületkezelésre utal, amelyet leggyakrabban vényköteles szemüvegek gyártása során alkalmaznak. A Blue Blocker - azaz kék fény blokkoló - megakadályozza, hogy túlzott mennyiségű kék fény elérje a szemet, és ezzel támogatja a szemek védelmét a digitális eszközök - különösen a monitorok, televíziók, táblagépek, okostelefonok és egyéb kijelzők - által okozott szemfáradtságtól. A mesterséges kék fénynek való kitétel negatív hatással lehet a test működésére és a bioritmusra. Az érzékenyebb emberek számára a túlzott kék fény fáradtságot, irritációt, fejfájást, homályos látást, száraz szem-szindrómát és alvási problémákat okozhat.

Kék fényt blokkoló szűrővel leggyakrabban vényköteles szemüveg lencséit látják el, de léteznek ilyen tulajdonságú kontaktlencsék is. Tehát, ha napjai nagy részét a számítógép előtt tölti, vagy ha nagy rajongója és nézője a filmeknek és sorozatoknak, fontolja meg szemei kék fénytől való védelmét.

A szemüveglencsék kék fényt blokkoló kezelése

Válasszon elismert márkák, kiváló minőségű keretei közül, melyeket nagyszerű lencsékkel látunk el. Annak érdekében, hogy védje szemeit a kék fénytől, válasszon egy addícionális, kék fényt blokkolót kezelést, -amely szűri a kék fényt. Ezt a szemüveglencsék speciális felületi kezelései között találhatja.

A kék fényt blokkoló lencsék kiszűrik a felesleges kék fényt, és védik Önt a kék fénynek történő túlzott kitétel negatív hatásaitól. A kékfény-szűrős szemüveglencsék enyhén sárga színezetűek, és enyhe kék ragyogással bírnak. Azonban semmilyen módon nem befolyásolja a látást - a lencsék ettől eltekintve ugyanis átlátszóak.

A kék fény szűrős szemüveglencsék gyártása

A szűrőt az edzett rétegre viszik fel a szemüveglencsén belül. Ezután fényvisszaverődést gátló bevonatot alkalmazzák a kék fény-szűrőn.
Egyes szemüveglencse gyártók más gyártási módszert alkalmazva, kék fényszűrőt adnak az anyaghoz, amelyből a lencsék készülnek. A kékfény blokkolót a mesterségesen szintetizált melanin formájában adják az anyaghoz, és védelmet nyújt az UV sugárzás ellen is.

Kontaktlencsék kékfény-szűrővel

Ezt a szűrőt a gyártás során bizonyos kontaktlencsékbe is behelyezik, hasonlóan például egy UV-szűrőhöz, amely megvédi a szemet az ultraibolya sugárzástól.
Próbálja ki a TopVue Blue Blocker, a kettős védelmet adó kontaktlencséket, melyek óvják majd szemeit az UV-sugaraktól (UV-szűrő) és a kék fénytől (kék fény blokkoló) is.

Back to dictionary