Instrukciók színes lencsék kezdő felhasználóinak

Instrukciók színes lencsék kezdő felhasználóinak

Szeretne megváltoztatni vagy világosabbá tenni a szemszínét? Akkor valószínűleg már el is döntötte, hogy kipróbálja a színes kontaktlencséket. Az eredmény minden bizonnyal meglepi majd és talán le is nyűgözi majd Önt, barátait és ismerőseit. Mik is egészen pontosan a színes kontaktlencsék, hogyan kell használni őket, és milyen hatásra számíthat használatukkal? Olvassa el cikkünket és biztosan megtalál majd minden szükséges információt.

Néhány elméleti információ

A színes kontaktlencsék klasszikus lencsék, kozmetikai színhatással ellátva. A szem színének megváltoztatására vagy javítására használhatóak. Leggyakrabban 8,60-os alapgörbülettel rendelkeznek, átmérőjük pedig akár 22 mm is lehet, amely ponton a lencse nemcsak az írisz színét változtatja meg, hanem a szem fehér részét is lefedi. Számos eltérő típusú színes kontaktlencse létezik. A különféle fajtákról a következő cikkben olvashat: Színes kontaktlencsék típusai.

Lencsék első viseletéről

A színes kontaktlencséket dioptriás korrekcióval vagy anélkül gyártják. Ha klasszikus kontaktlencséket már használ, akkor a színes lencsék használata nem jelent majd problémát az Ön számára. Az abszolút kezdők ebben a cikkben találhatnak néhány tippet a lencsék behelyezésével és eltávolításával kapcsolatban: Kontaktlencse beillesztés.
Ha még nincs hozzászokva kontaktlencsék használatához, és csak egy bulira, jelmezbálra vagy más különleges alkalomra akarja azt használni, javasoljuk, hogy készüljön fel szemcseppel is, hogy orvosolni tudjon kellemetlen érzéseket, amelyek a lencsék viselésekor jelentkezhetnek. Jó opció lehet a Laim-Care Gel szemcsepp, amely praktikus és higiénikus kiszerelésben elérhető.

Ügyeljen a lencsék használatához szükséges gondosságra

Mivel a lencséket közvetlenül a szembe helyezi az ember, amely egy nagyon érzékeny és fontos szerv, a lencséket lelkiismeretesen és folyamatosan kell gondozni. A színes kontaktlencsék gondozásának alapelvei gyakorlatilag megegyeznek a klasszikus kontaktlencsék ápolásának alapjaival. A higiénia fontos szerepet játszik. A tiszta, mosott és száraz kéz alapvető követelmény a lencsék behelyezésekor és kivételekor. Ügyelni kell arra is, hogy a kontaktlencse tartóját rendszeresen cseréljük, illetve, hogy mindig friss ápolószert használjunk. A színes kontaktlencsék gondozásáról a Színes kontaktlencsék gondozása cikkben olvashat részletesen.

Hogyan mutatok majd színes lencséket viselve?

Természetesen ez attól függ, hogy milyen színes kontaktlencsét választ. A kapott színt azonban mindig befolyásolja a szem természetes színe, és általában igaz, hogy a sötét szemeket rosszabbul fedi a színes lencse, mint a világosabb árnyalatú szemeket. A fényhatások, amelyek között a színes lencsék hatását érzékeljük, szintén nagy szerepet játszanak a kapott eredményben. A szem árnyalatának erőssége megváltozik, a pupilla kitágul és összehúzódik, stb... Közvetlen fényben a pupilla annyira összehúzódhat, hogy az írisz nem lesz teljesen lefedve. Tipp: a kontaktlencsékkel megegyező színű divat- és ruházati kiegészítők gyönyörűen hangsúlyozni tudják az új szemszínt.

Befolyásolja majd a szín a látásomat?

A színes kontaktlencsék közepe átlátszó, tehát a kontaktlencse színe alapesetben nem befolyásolja látásunkat. Kivételt képezhet ez alól a rossz fényviszonyok közötti viselet, ekkor ugyanis a pupilla - amely a látást lehetővé teszi - kitágulhat. A pupilla ekkor kiterjedhet a lencse színes zónájáig, és akkor előfordul, hogy látást is bizonyos mértékben befolyásolja a színezet.

Élvezze a szórakoztató és a csodálatos hatást, amelyet színes kontaktlencsék adhatnak. Kínálatunkban sokféle szín, mintázat és design közül választhat!


Hozzászólások