A napi lencsék használatának előnyei

A napi lencsék használatának előnyei

A legtöbb szemészeti szakember a napi kontaktlencséket javasolja. Mik tehát az egynapos kontaktlencsék előnyei?

A legegyszerűbb és a legegészségesebb

Egy napi kontaktlencsékre vonatkozó klisé, de igaz: a napi lencsék kétségtelenül a legegyszerűbb és legegészségesebb kontaktlencsék. Ezek a legkönnyebben használható lencsék, mivel nincs szükség gondozásra: reggel behelyezi, este kiveszi őket az ember. Nincs szükség tartóra, ápolószerre vagy más kiegészítőre (a szemcsepp nem szükséges, de segíthet, ha irritált a szem, vagy ha szennyeződést kell eltávolítani a lencséről).

A legegészségeseb­bek , mivel használt lencsék helyett (melyeken esetleg maradhatott szennyeződés) minden nap friss lencsék kerülnek használatra. Mivel a lencse így mindig tiszta, nem lesz rajta szennyeződés és nagyobb kényelmet nyújt majd. Ha allergiákkal küzd, szintén a napi lencsék jelentik a legegészségesebb választást, mivel rövidebb használati idejük miatt ezeknél kevesebb idő marad az irritáló anyagok megjelenésére.

Praktikus

A napi kontaktlencsék nem igényelnek gondozást. Természetesen ez egyébként is csak néhány percet vesz igénybe, de bizonyos fegyelemre és figyelemre van szükség, mivel az ajánlott procedúrákat be kell tartani és nagyon körültekintően kell eljárni.

A napi lencsék egy további előnye, hogy könnyű felváltva használni őket szemüvegekkel, valamint viseletük kombinálható napszemüvegekkel is. Ha egyik nap lencséket akar viselni, de a következő három napon inkább szemüvegre váltana, majd ismét lencsékre, majd megint szemüvegre, az sem lesz probléma. Ezzel szemben, ha havi lencséket visel, akkor ha például kibont egyet a buborékfóliából, az onnantól kezdve 30 napig használható, függetlenül attól, hogy a szemében viseli azt, vagy ápolószerben tárolja.

Frissességüknek és rövid használhatóságuknak köszönhetően az napi lencsék a legjobbak sportoláshoz, a futástól kezdve, a teniszen át, egészen a síelésig. Utazáshoz szintén ezek jelentik a legjobb választást, mert nincs szükség hozzájuk semmilyen kiegészítőre.

Megfizethető

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az egynapos kontaktlencsék drágábbak, mint a hosszú távú, újra használható lencsék. Amikor azonban számba veszi a havi lencsékhez szükséges kiegészítők költségeit, a napi lencsék rögtön előnyösebbnek tűnhetnek.Nincs szükség hozzájuk semmire, és egyéni értékük sem olyan magas; ha tehát elveszít egyet, az nem lesz akkora pénzügyi veszteség.Lehet, hogy ez is érdekli Önt:

Kontaktlencse beillesztése
Szemvizsgálat és a lencse alkalmazása

Hozzászólások